Croatia Records, 75 for 75

O croatia records

Vodeću diskografsku kuću Croatia Records u Hrvatskoj od 2000. godine vode ljudi od struke okupljeni pod imenom Autor d.o.o. Nekadašnji Jugoton osnovan je još 1947. godine, a nakon demokratskih promjena 1990. mijenja naziv u Croatia Records. Poslovni cilj Croatia Recordsa je okupljanje najvažnijih umjetnika, skladatelja, producenata i izvođača te daljnji razvitak distributivne mreže. Uloženi napor rezultirao je vodećim mjestom u hrvatskoj diskografiji, a u prilog tome ide i podatak da se udio proizvodnje nosača zvuka Croatia Recordsa i njezinih podetiketa na domaćem tržištu u svim segmentima glazbenog stvralaštva, od klasične glazbe, jazza, instrumentalne, pop, rock, zabavne, etno i narodne glazbe kreće oko fascinirajućih 70%.

Iako Croatia Records ima bogatu fonoteku, povezivanje s još većim brojem nezavisnih pojedinaca, etiketa i podetiketa te važnijih tvrtki stvorilo bi zavidno fonološko bogatstvo u službi poklonika glazbe.

Nova poslovna filozofija Croatia Recordsa na čijem čelu je Želimir Babogredac, ne samo da je dovela do povećanja broja reizdanja i kompilacija već i do brojnih novih ugovora s najvećim imenima hrvatske glazbene scene i mladim talentiranim glazbenicima.

Croatia Records, 75 for 75 - Croatia Records, 75 for 75 -